Czosnek do recenzji raka

Znam leczenie raka czosnku

Dodano po 7 minutach
Lekarze celowo ukrywają fakt, że wszystkie typy nowotworów złośliwych są w stu procentach leczone czosnkiem, tylko po to, aby wyssać pieniądze od pacjentów.

Dodano po 3 minutach
Czosnek można wyleczyć w 21 dni, ale to trudny sposób.

Fuzuli
Zobacz profil
Znajdź więcej postów autorstwa Fizuli

Znam leczenie raka czosnku

Dodano po 7 minutach
Lekarze celowo ukrywają fakt, że wszystkie rodzaje nowotworów złośliwych są w stu procentach leczone czosnkiem, tylko po to, aby wyssać pieniądze od pacjentów.

Dodano po 3 minutach
Czosnek można wyleczyć w 21 dni, ale to trudny sposób.

09.01.2013, 14:53195
Luda Mila
Zobacz profil
Znajdź więcej postów autorstwa Lyudy Mila
10.01.2013, 21:37# 196
Fuzuli
Zobacz profil
Znajdź więcej postów autorstwa Fizuli
11.01.2013, 00:56# 197

Niczego nie sprzedaję, chętnie podzielę się swoimi rewelacjami, ale ludzie są tylko podejrzliwi i kpią z wszelkich informacji. Jestem pewien, że ten program pomógłby pacjentowi chorującemu na raka, jeśli miałby co najmniej miesiąc życia. Dzień 21, jeśli naprawdę jesteś zainteresowany. Mogę napisać bardziej szczegółowo. [/ QUOTE]

Napisz, jak mam się leczyć, co jeśli to pomoże mi lub komuś innemu.

11.01.2013, 17:58198
Luda Mila
Zobacz profil
Znajdź więcej postów autorstwa Lyudy Mila
11.01.2013, 21:45199
Fuzuli
Zobacz profil
Znajdź więcej postów autorstwa Fizuli

[QUOTE = doc n; 326637] Leczenie złożonym lekiem, wykonanym z wykorzystaniem nanotechnologii. Nie jest uzdrowicielem, a nie uzdrowicielem ze względu na odpowiednie podejście do leczenia. Wysoka skuteczność, niska toksyczność. Krótki czas leczenia 14-20 dni. e-mail: [email protected] [/ QUOT

Trafiłam na taką reklamę, Tu i nanotechnologia i podejście do leczenia oraz krótki kurs. Chciałbym poznać Twoją opinię, może to ta sama (ja sama walczę z tą chorobą już od 8 miesięcy).

SUROWE JEDZENIE. Forum poświęcone wszystkożernemu surowemu jedzeniu, surowej żywności paleolitycznej, surowym rybom, mięsie i owocom morza. Tylko tutaj możesz przeczytać PRAWDĘ o surowej żywności. Firma „SUPER RAW FOOD” została założona przez byłych wegan.

Menu nawigacji

  • Forum
  • Uczestnicy
  • zasady
  • Szukaj
  • Zameldować się
  • Wejść
  • „Forum HCV”

Linki niestandardowe

  • Aktywne tematy

Zapowiedź

Informacje o użytkowniku

Świeży czosnek na raka. Prawda czy nie?

Posty od 1 do 23 z 23

Udostępnij12009-04-07 11:56:05

  • Autor: Kosmonavt
  • Wykonawca
  • Lokalizacja: Wielka Brytania
  • Zarejestrowany: 2009-01-15
  • Wiadomości: 12781
  • Szacunek: +2905
  • Pozytywny: +3720
  • Płeć męska
  • Wiek: 42 [25.01.1978]
  • Grupa krwi: 1
  • Styl jedzenia: wegański, a teraz jem surową rybę, żółtka, wątróbkę, smalec i surowe mięso.
  • Znak zodiaku: Wodnik
  • Wydane na forum:
    4 miesiące 0 dni
  • Ostatnia wizyta:
    2019-07-16 18:40:22

Badania przeprowadzone przez nowozelandzkich ekspertów wykazały, że pół ząbka czosnku dziennie pomaga chronić jelita przed rakiem..
Według magazynu „Zdrowie” wcześniej było wiadomo, że czosnek jest w stanie stymulować produkcję enzymów hamujących powstawanie czynników rakotwórczych w jelicie. Ale naukowcy nie mogli dojść do porozumienia co do tego, ile czosnku należy spożywać, aby uzyskać pożądany efekt. W wyniku przeprowadzonych badań eksperci doszli do wniosku, że pół ząbka czosnku wystarczy, aby zapobiec rakowi jelita grubego. Po drodze odkryliśmy, że tylko świeży czosnek przynosi wymierne korzyści zdrowotne..

Udostępnij22009-04-07 12:14:44

  • Autor: Kosmonavt
  • Wykonawca
  • Lokalizacja: Wielka Brytania
  • Zarejestrowany: 2009-01-15
  • Wiadomości: 12781
  • Szacunek: +2905
  • Pozytywny: +3720
  • Płeć męska
  • Wiek: 42 [25.01.1978]
  • Grupa krwi: 1
  • Styl jedzenia: wegański, a teraz jem surową rybę, żółtka, wątróbkę, smalec i surowe mięso.
  • Znak zodiaku: Wodnik
  • Wydane na forum:
    4 miesiące 0 dni
  • Ostatnia wizyta:
    2019-07-16 18:40:22

Zastosowanie medyczne:
Czosnek ze względu na swoje wyjątkowe właściwości lecznicze zajmuje zaszczytne miejsce wśród innych biologicznie aktywnych dodatków do żywności. Spektrum chorób, w których ta roślina jest używana, rozciąga się od przeziębienia po miażdżycę. Ale czasami to „naturalne” leczenie zakłóca działanie innych leków farmakologicznych..

Z jakiegoś powodu lekarze uważają, że suplementy diety nie są lekami, ale sposobem na uspokojenie pacjenta, który chce być leczony naturalnymi lekami ”- powiedziała dr Judith Fallon, rzecznik zespołu badawczego. „Ale nawet naturalne środki mogą wchodzić w interakcje z konwencjonalnymi lekami. A ta interakcja nie zawsze przynosi korzyści pacjentowi ”.

Czosnek to antybiotyk o szerokim spektrum działania. Zabija bardzo dużą liczbę różnych bakterii. Badania wykazały, że surowy czosnek nie jest gorszy pod względem swoich właściwości, a pod pewnymi względami nawet lepszy od dobrze znanego leku - tetracykliny. Pamiętaj jednak, że produktów na bazie czosnku nie należy przyjmować w dużych ilościach przez długi czas, ponieważ czosnek zaczyna tłumić mikroflorę jelitową i powodować podrażnienia..

Tak więc pierwszą pozycją są właściwości przeciwbakteryjne czosnku. Są naprawdę obecne w tej roślinie. Co więcej, są naprawdę dość wyraźne. Czosnek jest bogaty w fitoncydy (rodzaj „antybiotyków roślinnych”), z których głównymi ekspertami są allicyna. Ta zawierająca siarkę substancja, która jest bardzo nieprzyjazna dla gronkowców, paciorkowców, salmonelli i innych „szumowiny drobnoustrojów”, powstaje w wyniku mechanicznego zniszczenia rośliny. Oznacza to, że podczas kruszenia lub siekania ząbków czosnku. Powyższy proces prowadzi do uwolnienia specjalnych enzymów (allinaz) z komórek roślinnych, które przekształcają obojętną alleinę (chemiczny prekursor aktywnego fitoncydu) w allicynę, która jest śmiertelna dla drobnoustrojów. Nawiasem mówiąc, to allicynie czosnek zawdzięcza swój niepowtarzalny zapach, który dotknął wrażliwych nosów rzymskich patrycjuszy..

Według niektórych badaczy allicyna jest w stanie dość skutecznie hamować aktywność białek katalitycznych, które są niezbędne dla drobnoustrojów. Zmniejsza to znacznie tempo rozmnażania się mikroorganizmów w ludzkich tkankach „wychwytywanych” przez nie, co oznacza, że ​​przyczynia się do łatwiejszego przebiegu zakażenia. Efekt ten nazywany jest bakteriostatycznym i to on leży u podstaw imponujących efektów leczenia czosnkiem u pacjentów z czerwonką i durem brzusznym (zabieg ten był szeroko stosowany podczas I wojny światowej). Pozostaje dodać, że czosnek działa nie tylko na bakterie i ziarniaki - jest w stanie poważnie przeciwstawić się infekcjom grzybiczym, co sprawia, że ​​spektrum jego potencjalnego zastosowania jest jeszcze szersze niż wielu współczesnych antybiotyków. To prawda, że ​​oprócz spektrum ważny jest również stopień aktywności przeciwdrobnoustrojowej - a teraz jest on niższy w czosnku niż u słynnych mózgów czołowych gigantów przemysłu farmaceutycznego..

Pozycja druga - czosnek przeciw chorobom serca. I tu cudowna roślina okazała się „najlepsza” - ani jedno, ani dwa badania nie wykazały wpływu jej składników na tak ważny dla zdrowia moment, jak metabolizm cholesterolu. Czosnek obiektywnie ogranicza syntezę trójglicerydów w wątrobie, co zapobiega rozwojowi miażdżycy. Poziom cholesterolu we krwi spada aż o 9%, co generalnie nie jest tak małe. A niektórzy badacze argumentują, że czosnek może nie tylko zapobiegać miażdżycy, ale także... przyczyniać się do jej odwrotnego rozwoju: w szczególności u osób ze zmianami miażdżycowymi aorty regularne przyjmowanie sproszkowanego czosnku spowodowało poprawę stanu ścian tego ważnego naczynia krwionośnego. Dodatkowo czosnek „dba” o zdrowie układu sercowo-naczyniowego, az drugiej strony: poprawia krążenie krwi wpływając na tworzenie się wewnątrznaczyniowych skrzepów krwi. Za to działanie czosnku odpowiedzialne są substancje o ciekawej nazwie „ajoena”, powstałe podczas kondensacji cząsteczek tego samego alliny. Ten efekt „ahoeniczny” w połączeniu z działaniem przeciwmiażdżycowym sprawia, że ​​czosnek staje się dość istotnym środkiem zapobiegającym zawałom serca i udarom..

Pozycja trzecia: czosnek przeciw rakowi. Naukowcy z Pensylwanii w jakiś sposób odkryli kolejną niesamowitą właściwość tej rośliny - jej składniki mogą hamować syntezę nitrozoamin, które są powszechnie znane jako znane czynniki rakotwórcze. Oprócz tego czosnek zawiera całkiem przyzwoite ilości selenu i innych substancji przeciwutleniających. Te ostatnie chronią cząsteczkę DNA przed atakami wolnych rodników i innych agresorów chemicznych, zapobiegając pojawianiu się mutacji w protoonkogenach. Należy więc uznać czosnek za środek przeciwnowotworowy - świadczą o tym również dane z badań epidemiologicznych: w krajach, w których czosnek jest tradycyjnym składnikiem kuchni narodowej, zachorowalność na raka jest niższa niż w krajach, w których czosnek nie należy do ulubionych..

Udostępnij32009-04-07 12:16:36

  • Autor: Kosmonavt
  • Wykonawca
  • Lokalizacja: Wielka Brytania
  • Zarejestrowany: 2009-01-15
  • Wiadomości: 12781
  • Szacunek: +2905
  • Pozytywny: +3720
  • Płeć męska
  • Wiek: 42 [25.01.1978]
  • Grupa krwi: 1
  • Styl jedzenia: wegański, a teraz jem surową rybę, żółtka, wątróbkę, smalec i surowe mięso.
  • Znak zodiaku: Wodnik
  • Wydane na forum:
    4 miesiące 0 dni
  • Ostatnia wizyta:
    2019-07-16 18:40:22

Naukowcy z American National Cancer Institute odkryli, że czosnek i cebula skutecznie zapobiegają nie tylko przeziębieniom, chorobom serca i wysokiemu poziomowi cholesterolu we krwi.

Stwierdzono, że może znacznie zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania na raka prostaty u mężczyzn. W dwuletnim badaniu porównali nawyki żywieniowe 470 zdrowych mężczyzn i 238 pacjentów z rakiem prostaty. Stwierdzono, że codzienne spożywanie co najmniej 5-6 gramów cebuli lub czosnku z pożywieniem może zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania na raka o ponad 50%. Według onkologów zjawisko to tłumaczy się cytostatycznym działaniem allium, substancji zawierającej siarkę, która nadaje cebuli i czosnkowi charakterystyczny zapach..

„Kilka zespołów badawczych potwierdziło już, że cebula, czosnek i pokrewne kultury mają pozytywny wpływ profilaktyczny i terapeutyczny na różne typy nowotworów złośliwych” - powiedziała Ann Hsing, kierownik badania. „Dodaliśmy dodatkowe dowody do dostępnych dowodów przydatności tych upraw. miejmy nadzieję, że pewnego dnia ta informacja sprawi, że ludzie odłożą na bok Big Maca i hamburgery i zwrócą uwagę na zdrowszą żywność ”.

Najlepszy czosnek jest świeży, posiada najkorzystniejsze właściwości. Czosnek rozpuszcza lepkie substancje, oczyszcza, otwiera, wysusza płyny w żołądku i stawach, rozrzedza krew, działa moczopędnie i napotnie.

Czosnek ma pewne właściwości antidotum. Spożywanie czosnku z umiarem, przestrzeganie pory roku, pory roku, natury człowieka pomaga zachować zdrowie, neutralizuje wpływ złej jakości wody i złego powietrza. Szczególnie czosnek z dodatkiem octu.

Czosnek oczyszcza gardło i głos, jest przydatny przy astmie płucnej, zapominaniu, częściowym paraliżu twarzy, drżeniach i większości chorób nerwowych. Czosnek pomaga przy chorobach stawów, rwie kulszowej, dnie moczanowej. Działa dobrze przy chorobach śledziony, przy gromadzeniu się gazów w okolicy miednicy, przy zaparciach z powodu gazów, przy wrzodach płuc, przy chorobach żołądka.
Czosnek jest również dobry na dziąsła i zęby.

Nie potrzebujesz go dużo, 2-3 zęby. Szczególną ostrożność powinny zachować osoby z zaburzeniami czynności serca (w przypadku przedawkowania może dojść do skurczu naczyń serca i mózgu).

Zwiększa apetyt, wzmaga wydzielanie żołądka, wątroby, jelit, moczopędne, przeciwrobacze, przeciwbakteryjne, przeciwskurczowe, przeciwmiażdżycowe, przeciwbólowe, przeciwzakrzepowe (zapobiega agregacji płytek, fibrynolityczne), przeciwutleniacz.

Czego boi się onkologia? Środki ludowe na raka

Rozważ tematy w tym artykule:

  1. onkologia i żywienie
  2. Jak powstaje onkologia?.
  3. Czy post pomaga onkologii??
  4. Najczęstsze rodzaje onkologii
  5. Medycyna alternatywna w leczeniu onkologii.
  6. Nasza psychologia jest następująca: Opowieść o chorym na raka.
  7. czego nie należy jeść z onkologią
  8. odżużlacze
  9. onkologia zależy od środowiska PH.

1. onkologia i żywienie.

Odżywianie odgrywa decydującą rolę w leczeniu ciężkich chorób.

Sam wiesz, że prawie wszystkie choroby pochodzą z żołądka, z niewłaściwego odżywiania, z tego, jak ostrożnie żujesz jedzenie.

Wszystkie nasze małe „słabości” w żywieniu przeradzają się w złe nawyki niewłaściwego jedzenia.

Ale niestety są też choroby wrodzone, w tym nowotwory dziedziczne..

Dziś poruszymy temat onko. choroby i choroby przewlekłe, które pojawiły się na tle niewłaściwego odżywiania i złych nawyków.

Choroba zakrada się niezauważalnie.

Ludzie, którzy nie mają odchyleń zdrowotnych, raczej tego nie zrozumieją..

Dopóki nasze układy buforowe organizmu utrzymują parametry życiowe w granicach normy, nie zauważymy objawów choroby..

Dieta alkaliczna.

Żywienie zasadowe odgrywa ważną rolę w onkologii.

Dieta alkaliczna obejmuje prawie wszystkie warzywa i wiele warzyw..

Zieloni są również potrzebni, aby przywrócić przewód pokarmowy.

Wszakże stamtąd z kolei zaczyna się droga do zdrowia..

Powstawanie zdrowej mikroflory w jelicie jest poważnym ciosem dla onkologii.

Możesz również włączyć do swojej diety ser - jest bogaty w wapń, którego w onkologii nie wystarcza.

Jabłka są bronią przeciwko rakowi, ponieważ pomimo zawartości kwasów silnie alkalizują organizm..

Rezerwa odporności.

Ale siła organizmu jest tak zwanym zasobem odporności, czyli siła układów buforowych organizmu nie jest nieskończona.

I jest to bardzo dobrze rozumiane przez tych, którym udało się usiąść na antybiotykach, zagłuszając objawy choroby w nadziei na wyleczenie lub przynajmniej trochę zburzenie ich stanu..

Zapytaj tych ludzi: - czy myśleli, że z powodu niektórych ich nawyków ta lub inna dolegliwość się pogorszy.

Jest mało prawdopodobne, aby któryś z nich powiedział, że spodziewał się choroby.

Każdego dnia, osłabiając odporność, nie zauważali, jak choroba podkrada się po małych, pośrednich i ledwo zauważalnych znakach.

W rezultacie choroba przeszła niezauważona.

2. jak powstaje onkologia.

Niestety, w wielu przypadkach same tabletki nie poprawią zdrowia..

Odżywianie może pomóc.

Tak więc odżywianie musi być prawidłowe.

DIETA: Powinna zawierać dużą liczbę pokarmów, które wytwarzają w ludzkim organizmie jak najmniej wolnych rodników, które uszkadzają zdrowe komórki i wyczerpują zasoby naszych systemów buforowych.

Nigdy nie zastanawiałam się, dlaczego ludzie poważnie chorzy tracą apetyt i przestają normalnie jeść?

Według niektórych źródeł wynika to z tego, że organizm ze wszystkich sił stara się wrócić do zdrowej równowagi komórkowej, a każdy posiłek, nawet najzdrowszy i najbardziej pożyteczny, obciąża organizm tak, że po prostu nie ma wystarczającej siły do ​​walki z chorobą.

Dlatego u chorych na raka i ciężko chorych z chorobami przewlekłymi po jedzeniu następuje pogorszenie samopoczucia..

Znamy przypadki, gdy osoby, które nie otrzymywały jedzenia przez długi czas, samodzielnie wyleczyły się ze swoich dolegliwości.

Czynnik PH i inne czynniki.

Nie zawsze przestrzeganie równowagi pH żywności może zagwarantować ochronę przed dolegliwościami.

Tak, zdrowe odżywianie zwiększa szanse, że nigdy nie zachorujesz na raka..

Ale zaufaj nam - widzieliśmy przypadki, gdy ludzie stosowali diety czysto warzywne, bez cienia mięsa..

I wszystko dokładnie wyszło z onkologii.

Być może w onkologii sumuje się wiele czynników, których współczesna medycyna nie bierze pod uwagę.

A te czynniki wpływające na występowanie raka i chorób przewlekłych są związane nie tylko z pożywieniem czy czystością środowiska..

Najwyraźniej i to z pewnością prawda.

W końcu poziom stresu emocjonalnego i psychicznego zapewnia największe pożywienie dla rozwoju raka.

Brak skoków hormonalnych, które powinny być, ale nie występują z tego czy innego powodu, dają onkologii podstawę do rozwoju.

Ale nadmierne uwalnianie niektórych hormonów podczas stresu daje onkologii ogromny impuls do rozwoju.

I wreszcie, przygnębiony stan moralny i psychiczny człowieka również prowadzi do choroby.

Czego można się spodziewać po chemioterapii lub ogólnie po jakimkolwiek leczeniu, nawet naturalnych lekarstwach, jeśli nie pracowałeś nad wyeliminowaniem czynników, które doprowadziły Cię do onkologii.

Jednym ze sposobów na zwiększenie szans w walce z chorobami jest spożywanie pokarmów alkalicznych..

Aby monitorować pH organizmu, będziesz musiał zbadać ślinę i mocz pod kątem zakwaszenia..

3. Czy post pomaga onkologii??

To nie jest do końca prawdą..

Tutaj również nie można po prostu żyć z głodu..

Wszyscy pamiętamy przypadek człowieka, który zachorował na raka i jakimś cudem dostał się w góry, gdzie został odcięty od świata zewnętrznego..

Więc miał tylko czosnek z jedzenia.

Jedząc go ze spustoszenia, nie umarł z zimna i głodu, był w stanie przeżyć.

Nawiasem mówiąc, nie zatruł się czosnkiem, ponieważ istnieje opinia, że ​​czosnek w dużych ilościach (ponad 1 średni ząbek dziennie) jest toksyczny, niebezpieczny, może powodować utratę pamięci i wzroku. W ogóle, jakiego horroru nie piszą o czosnku!

Nie chodzi więc o czosnek, ale o osobę, która miała beznadziejny stan zdrowia.!

Znaleziono go żywego, wychudzonego i zmęczonego, a przeprowadzili badanie jego stanu i nie mogli znaleźć w nim żadnych oznak onkologii.

Gdzie ona poszła?

Zjadał ją czosnek lub głód?

A jeśli tak, to możesz usiąść w domu przed telewizorem na głodnej porcji czosnku i dojść do siebie? Nie, oczywiście, że nie, nasi drodzy goście.

Jesteśmy przekonani, że nie tylko czosnek, którego zasługi w walce z onkologią pobił wszelkie rekordy, odegrał w tej historii rolę, a nie głód, który zmusił onkologię do rozpadu..

Myślimy i mamy powody, by sądzić, że jest to zbliżenie z naturą, z czystym, wilgotnym powietrzem, brakiem jakiegokolwiek promieniowania, a poza tym organizm nie jest zaśmiecony zbędnym jedzeniem, że w domu tak by się stało, jak również zawarte w czosnkowy kompleks elementów szokująco zatrzymał onkologię.

4. Najczęstsze typy onkologii:

Onkologia prostaty.

Weźmy zapalenie gruczołu krokowego i choroby onkologiczne na tle zapalenia gruczołu krokowego. Liczba takich chorób bije wszelkie rekordy.

Utajone przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego staje się cięższe.

Po pewnym czasie mogą pojawić się guzy, gruczolaki prostaty.

Ale z jakiegoś powodu część tego zapalenia gruczołu krokowego była, jest i będzie, podczas gdy dla innych prowadzi to do poważniejszych konsekwencji.

Odpowiedzią jest fakt, że podłoże hormonalne niektórych osób z zapaleniem gruczołu krokowego jest tak niestabilne i podatne na wpływ środowiska, że ​​choroba pogłębia się, a patologia przekształca się w powstawanie obcych komórek, których podział nie podlega kontroli organizmu..

Zapalenie gruczołu krokowego to choroba układu hormonalnego.

Ekologia, różnorodne promieniowanie elektromagnetyczne, zła woda, brak ruchu, odżywianie - to czynniki, które dają onkologii krok dalej. Wśród tych czynników jest jeden, który może zatrzymać raka, nawet jeśli wszystkie inne są zaburzone. Tym czynnikiem jest - obecność ruchu.

Jeśli dana osoba się porusza, zmusza do ruchu, to spowolni, zatrzyma lub nawet pozbędzie się onkologii.

Ruch jest najsilniejszym czynnikiem wspierającym odporność.

Na przykład zapalenie gruczołu krokowego można wyleczyć na trzy sposoby.

  • Pierwsza to ruch. Na przykład chodzenie 5 km dziennie.
  • Drugi to zbliżenie się do płci przeciwnej, przynajmniej 2 razy w tygodniu.
  • I po trzecie - zapobieganie chorobom za pomocą ziół, suplementów diety lub dowolnych naturalnych środków.

Rak prostaty zatrzymuje temat w ten sam sposób.

W miarę możliwości należy zastosować te 3 ważne czynniki.

W przypadku onkologii gruczołu krokowego konieczny jest również wybór z lekarzem najbardziej nieszkodliwych leków do zwalczania patogennej flory.

Kilka słów o promieniowaniu co najmniej jednego telefonu komórkowego: w przypadku poważnych chorób szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne działa znacznie silniej na kronikę niż na osobę zdrową, ale na szczęście istnieją obecnie nawet środki ochrony przed promieniowaniem z telefonu komórkowego.

Ale wracając do osoby, która straciła żywność i wszystkie niekorzystne przejawy ludzkiej egzystencji, w tym zanieczyszczone powietrze i elektromagnetyczne obciążenie miasta..

A więc najważniejsza rzecz go uratowała - to wielkie pragnienie przetrwania, pragnienie, które sprawiło, że ta osoba pokonała te trudności i pozostała przy życiu.

Podsumowując, dało to wynik.

Jeśli chcesz poczuć się lepiej, musisz wyjechać z dużego miasta na odludzie, na czyste powietrze, aby leczyć się wyłącznie naturalnymi lekarstwami, a wynik będzie wyższy niż w jakiejkolwiek klinice onco.

Lekarz, który może pomóc.

Istnieje możliwość zapisania się na rozmowę z lekarzem na temat raka. Być może byłeś już u lekarzy więcej niż raz.

Być może taki lekarz tradycyjnej medycyny chińskiej jak Elena Gavrilovna Korzhemanova, którego zna nasz zespół i którego podejście do choroby nieco zmienia panującą opinię o medycynie, może udzielić odpowiedzi na Twój stan zdrowia.

Możesz zapytać ją: „Co ogólnie, w twoim przypadku, mogę ci doradzić zrobić dalej, w jakiejś ślepej uliczce?” Czy to onkologia, choroba przewlekła czy zwykła dławica piersiowa.

Lekarz przyjmuje w Moskwie, ale często lata do Chin.

Oczywiście, mając tak kolosalne doświadczenie jak ona, wielu ma nadzieję..

Najważniejsze, że szuka przyczyny choroby, co najbardziej akceptujemy w jej podejściu do przywracania ludzi.

5. Medycyna alternatywna w leczeniu onkologii.

Tajemnica popularności świec Dorogov tkwi w ich łatwości użytkowania..

Rozwiązują również problem z nieprzyjemnym zapachem leku Dorogova, który nie wszyscy tolerują..

Świece również mają ten zapach, ale te świece i są przyjmowane do środka głównie doodbytniczo.

Ta chwila upraszcza przyjmowanie leku Dorogova dla osób, które nie mogły pokonać strachu przed nieprzyjemnym zapachem.

W następnym artykule przedstawiono krótką historię stosowania leku Dorogova! Staraliśmy się wnieść wszechstronny pogląd na historię, pomimo wielkiego szacunku dla doktora Dorogova i jego leku

Glistnik i propolis na ciężkie dolegliwości - te naturalne substancje są bardzo skuteczne przeciwko komórkom nowotworowym.

I nie myśl, że już piłem propolis, a to mnie nie wyleczyło.

Nie wyleczy papierosów, ale odgrywa bardzo ważną rolę w tworzeniu zdrowych komórek, koryguje układ odpornościowy i jest w stanie dać jeszcze lepsze efekty w połączeniu z innymi środkami zwalczania onkologii.

Glistnik to alkaloid zawierający toksyczny glistnik.

Jest 10 razy bardziej toksyczny dla komórek rakowych niż dla zdrowych komórek organizmu - dlatego glistnik słynie z onkologii.

Te dawki, które osoba toleruje całkowicie bezboleśnie - przy takich dawkach glistnika onkokomórki przestają się dzielić.

Glistnik i cykuta to nazwy ziół.

Ale cykuta jest trawą bardziej toksyczną w stosunku do komórek rakowych..

Hemlock to, powiedzmy, dość poważny krok w leczeniu raka.

Podczas przyjmowania cykuty bardzo ważne jest monitorowanie swojego stanu, ponieważ jej wpływ na komórkę rakową jest podobny do glistnika, tylko znacznie wyrażony w kategoriach toksyczności.

6. Nasza psychologia jest następująca: Opowieść o chorym na raka.

Znowu kilka słów o onkologii.

Przychodzę do jednego z chorych na raka.

Poprosiła mnie o przyniesienie jej produkcji ASD-2 z armawiru do leczenia tej choroby.

ASD-2 pomaga w onkologii, ale tutaj historia jest jak z czosnkiem.

Najsilniejszy efekt gojenia utrzymuje się tylko wtedy, gdy lek był przyjmowany na pusty żołądek.

I jest praktycznie bezużyteczny, gdy jest przyjmowany przed lub po posiłku..

Ale nie możemy się oprzeć, w każdy możliwy sposób, kuszeniu się raczej do jedzenia i jedzenia słodyczy po jedzeniu.

Tak naprawdę, jeśli podejmiesz się wyjaśniania na poziomie samej sugestii (jest to niemożliwe, to niemożliwe i pod żadnym pozorem nie powinieneś sięgać po lodówkę).

Jeśli wziąłeś olej kamienny (to właśnie ten należy wziąć w onkologii, to właśnie ten zdobył zaufanie ludzi, którym uratował życie), więc przyjmowanie oleju kamiennego jest bardzo surowe w diecie.

Oznacza to, że jeśli nie przestrzegasz najsurowszych warunków żywieniowych, a mianowicie:

  • nie jedz zbyt słonych potraw,
  • całkowite odrzucenie słodyczy, kawy, czekolady,
  • odmowa przejadania się,
  • przestrzeganie diety zasadowej (są to owoce i warzywa bez mięsa !!).

Dodatkowo wymagane jest na czczo, 2 godziny przed posiłkiem, zażywać olej kamienny i nie jeść przez te 2 godziny, starając się nie naruszać warunków diety.

I tak przynajmniej przez co najmniej 2-3 tygodnie, ale w sposób polubowny to około 2-3 miesiące takiej diety bez przerwy i tak, upewnisz się, że nadejdzie powrót do zdrowia, ALE.

Pomyśl tylko, jeśli masz siłę, aby spełnić wszystkie te warunki, stosując olej kamienny przez, powiedzmy, 3 miesiące i przyjmuj olej kamienny 3 razy dziennie, siedząc, a następnie przez kolejne 2 godziny bez jedzenia.

Niewielu przeżyje.

Tak, olej kamienny wymaga najsurowszej diety, w rzeczywistości powoduje, że człowiek odczuwa ciągły głód, ale pomaga i warto przez to przejść i zostać wyleczonym..

Glistnik i propolis - te naturalne substancje są bardzo skuteczne w zwalczaniu komórek rakowych.

I nie myśl, że już piłem propolis, a to mnie nie wyleczyło.

Nie wyleczy papierosów, ale odgrywa bardzo ważną rolę w tworzeniu zdrowych komórek, poprawia odporność, a także daje efekty w połączeniu z innymi środkami walki z rakiem.

Glistnik to alkaloid zawierający toksyczny glistnik.

Jest 10 razy bardziej toksyczny dla komórek rakowych niż dla zdrowych komórek organizmu - dlatego glistnik słynie z onkologii.

Te dawki, które osoba toleruje całkowicie bezboleśnie - przy takich dawkach glistnika onkokomórki przestają się dzielić.

Glistnik i cykuta to nazwy ziół.

Ale cykuta jest trawą bardziej toksyczną w stosunku do komórek rakowych..

Hemlock to, powiedzmy, dość poważny krok w leczeniu raka.

Podczas przyjmowania cykuty bardzo ważne jest monitorowanie swojego stanu, ponieważ jej wpływ na komórkę rakową jest podobny do glistnika, tylko znacznie wyrażony w kategoriach toksyczności.

7. Środki do czyszczenia żużli.

Syropy i nalewki do onkologii.

Onkologia zasadniczo opiera się na zanieczyszczeniu organizmu i stresie.

Zioła i syropy ziołowe pomagają oczyścić.

Tylko wszystko to wymaga czasu i kompetentnego podejścia..

Aby złagodzić stan onkologią, możesz użyć syropów ziołowych - Narine.

Już o nich rozmawialiśmy, opisując fakt, że tej znanej ałtajskiej firmie udaje się wyprodukować bardzo wysokiej jakości ziołowe likiery-syropy w bardzo korzystnej cenie. A to znacznie odróżnia te syropy od innych produktów..

Spośród tych syropów odnotowujemy najciekawsze pod względem walki z onkologią - są to:

  • syrop ze złotego korzenia (onkologia układu moczowo-płciowego, płuca),
  • podbiałek (onkologia układu oddechowego),
  • syrop ze złotego pręta (onkologia przewodu pokarmowego, układu moczowo-płciowego),
  • Syrop z borówki świetlikowej to skarbnica mikroelementów,

Syropy z nalewek ziołowych są dobre, ponieważ nie wymagają specjalnego przygotowania, nie wymagają nawet wody do uszczelniania i można je stosować wszędzie.

Ta chwila sprawia, że ​​Twoje ulubione zioła są zawsze pod ręką i nie przegapisz ich na czas..

8. czego nie należy jeść z rakiem

Niestety rak jest chorobą naszych czasów iz tego możemy wywnioskować, że:

  • wszystkie produkty poddane obróbce cieplnej,
  • ochrona,
  • nowoczesne produkty,
  • do produkcji którego używane są środki konserwujące,
  • produkty mączne,
  • zwłaszcza słodycze,

Takie pokarmy są bardzo pomocne w zakorzenianiu się chorób..

Bardzo ważne jest picie czystej wody w przypadku chorób onkologicznych, a także wody nasyconej kamieniami krzemiennymi.

W onkologii przydatny jest chleb żytni, który jest podlewany olejem lnianym i umiarkowanie solony. Stosuje się taki chleb z małym ząbkiem czosnku, co sprawia, że ​​jest on szczególnie przydatny w leczeniu schorzeń jelit; w przypadku onkologii o różnym stopniu zaawansowania przepis ten pozwala odeprzeć chorobę, jeśli jesz taki chleb na pusty żołądek, 2 godziny przed posiłkiem.

Olej lniany to źródło kwasów omega.

Olej ten dodaje organizmowi więcej siły, a minerał traci energię na trawienie pokarmu, co daje organizmowi siłę do walki z chorobą.

9.Onkologia i środowisko PH.

Powszechnie przyjmuje się, że ph produktów wpływa na walkę z rakiem..

Raczej nie ph samych produktów, ale ph tego, co dostaje się do krwi w wyniku metabolizmu w wątrobie i trawienia pokarmu w żołądku i jelitach.

Ważna kwestia dotycząca tego, które pozostałości stają się bardziej po przyjęciu określonego pokarmu, kwaśnego lub zasadowego.

A to, nawiasem mówiąc, nie wie, że jeśli spożyje się sok jabłkowy (jest lekko kwaśny w ph), to organizm staje się kwaśny.

Po rozkładzie soku liczą się metabolity.

Po spożyciu soku jabłkowego pH krwi, śliny, limfy i wzrasta.

Onkologia - zauważyliśmy.

Przypomnij sobie, że żywność zawierająca kwas nie musi zakwaszać organizmu. Weź jabłka - kwasów jest kilkanaście groszy, a po zjedzeniu jabłka pH śliny ludzkiej wzrasta o prawie 0,5-0,7 jednostki. Faktem jest, że zasady powstają z kwasów i odwrotnie. Przykład jabłka może to dobrze zademonstrować w przypadku złożonego łańcucha metabolicznego..

Oto przykład produktów o różnych wartościach Ph swojego środowiska, ale ostatecznie najsilniej alkalizujących organizm człowieka.

Ph Lemon - (2,2-2,4)

Ph Watermelon - (5,5-6,0)

Ph Lime- (1,8–2,1)

Ph Grapefruit- (2,9-4)

Ph Asparagus - (6,0-6,5)

Ph Por - (5,5-6,2)

Ale preparat antyseptyczny jest drogi, ASD-2 ma już początkowo silnie zasadowy odczyn i nie dysocjuje od zasady do kwasu.

W ten sposób, pomagając pacjentowi chorującemu na raka, zwiększyć ph w tkankach organizmu i jako jeden z mechanizmów zatrzymujących raka i choroby przewlekłe, ASD-2 będzie jednym z pierwszych, który pomoże zwiększyć ph w organizmie.

ASD-2 ma inne mechanizmy, które zatrzymują onkologię, leczą przewlekle chorych i podnoszą odporność..

LiveInternetLiveInternet

  • Zameldować się
  • wejście

-Księga cytatów

  • Wszystkie (11382)

Telewizja w dzienniku ponad 100 kanałów Online + TV Archiwa..

Dla blogów - Informatory świąt, kursy walut na każdy dzień + kalendarz księżycowy pielęgnacji roślin.

Cudowny środek odstraszający komary. Z nim możesz spokojnie pracować wieczorem.

Pieczona cebula to wyjątkowy środek leczniczy, dlatego w niej piekę cebulę.

WSKAZÓWKI WIEDŹMIN ☝☝☝ Wróżby ludowe Kobieta w ciąży nie powinna.

-Spinki do mankietów

  • Wszystkie (367)

-Muzyka

  • Wszystkie (5)

-Zawsze pod ręką

  • Do aplikacji

-

  • Do aplikacji

-album zdjęć

  • Wszystkie (0)

-Wyszukiwanie w dzienniku

-Subskrypcja e-mailowa

-Zainteresowania

  • Wszystkie (5)

-Stali czytelnicy

  • Wszystkie (552)

-Społeczności

-Nadawanie

-Statystyka

Czosnek zabija 13 rodzajów raka i 14 rodzajów infekcji! Dlaczego się ukrywa

13.01.2013, 19:37200
Czwartek, 27 października 2016 20:17 + w notce

Czosnek to wyjątkowa roślina, która zdobyła miłość milionów ludzi na całym świecie, nie tylko jako oryginalna przyprawa, ale także dzięki zastosowaniu czosnku można uzyskać ogromną ilość korzyści zdrowotnych. Nie jest tajemnicą, że sam Hipokrates podziwiał zdolność czosnku do radzenia sobie z różnego rodzaju infekcjami i nazwał go jedynym sprawdzonym lekarstwem na raka.!

Do tej pory czosnek przeszedł ponad 15 tysięcy badań i testów, które dowiodły ścisłego związku tej uprawy warzyw z trzema głównymi przyczynami śmierci człowieka - rakiem, infekcjami i chorobami układu krążenia. Jednak przez lata badań składniki czosnku nie znalazły się na liście oficjalnie zarejestrowanych leków. Czemu? Być może ten artykuł pomoże ci uzyskać odpowiedź na to trudne pytanie..

Unikalna kompozycja czosnku

Aby ocenić pełną siłę wpływu czosnku na drobnoustroje chorobotwórcze oraz wpływ tej rośliny warzywnej na wolne rodniki, należy zapoznać się z działaniem głównych składników czosnku.

Allicyna
Czosnek należy do rodziny lilii, do której należą również kolorowe cebule, szalotki i pory. Jednak w przeciwieństwie do swoich „odpowiedników”, ta uprawa warzyw ma jedną cechę, a mianowicie wysoką zawartość allicyny, silnego przeciwutleniacza, który blokuje działanie wolnych rodników. Dzięki tej właściwości czosnek jest skutecznym inhibitorem powstawania i rozprzestrzeniania się komórek złośliwych. Nie jest tajemnicą, że w procesie podziału i przerzutów komórki rakowe wymagają stałego odżywiania. Jednak allicyna obecna w czosnku wywołuje głód tkanek nowotworowych, blokując w ten sposób ścieżki rozprzestrzeniania się złośliwego procesu. Ma allicynę i silne właściwości przeciwbakteryjne, które pomagają zapobiegać większości znanych infekcji przy regularnym spożywaniu czosnku.

Kwarcetyna i związki siarki
Składniki te uzupełniają i wzmacniają działanie allicyny na organizm. Według naukowców z American Cancer Institute, quracetyna obecna w czosnku hamuje rozwój złośliwych nowotworów w tkankach okrężnicy, przełyku, żołądka i pęcherza. Związki siarki są nawet w stanie przenikać przez barierę krew-mózg i zwalczać raka mózgu - glejaka wielopostaciowego. Wracając do kwarcyny, należy wspomnieć o zdolności tej substancji do usuwania nadmiaru cholesterolu z organizmu i wzmacniania ścian naczyń krwionośnych. Ta funkcja pozwala zrównać czosnek z lekami na serce.

Disiarczek diallilu
Kolejny składnik czosnku, który ma silne działanie profilaktyczne na drobnoustroje chorobotwórcze, a także jest uważany za silny środek profilaktyczny przeciwko rakowi płuc, jelit i skóry.

Selen
Czosnek jest bogaty w cenny minerał zwany selenem, który zdaniem ekspertów jest w stanie ograniczyć dopływ krwi do guza i tym samym zapobiegać jego rozwojowi. Ponadto selen ułatwia tolerowanie chemioterapii, chroniąc organizm przed skutkami ubocznymi chemioterapii i zapobiegając uszkodzeniom chromosomalnego DNA. Wreszcie selen jest źródłem silnego przeciwutleniacza peroksydazy glutationowej. Substancja ta zapobiega utlenianiu cholesterolu i zapobiega jego osadzaniu się na ścianach naczyń krwionośnych. Regularne spożywanie tego pierwiastka śladowego znacznie zmniejsza ryzyko zawału serca i udaru mózgu..

Tryptofan
Zawarty w czosnku i innym środku - tryptofanie, który sprzyja produkcji serotoniny w organizmie, a następnie melatoniny. Substancja ta jest wytwarzana przez szyszynkę przez krótki czas zaraz po zaśnięciu i jest silnym środkiem przeciw wolnym rodnikom. A jeśli weźmiemy pod uwagę, że produkcja melatoniny spada do zera w wieku 70 lat, można wyjaśnić, dlaczego rak rozwija się głównie w starszym wieku..

13 nowotworów, które zabija czosnek

Jak widać skład czosnku jest po prostu idealny w profilaktyce i leczeniu raka. Nawiasem mówiąc, współcześni naukowcy zidentyfikowali 13 rodzajów nowotworów złośliwych, z którymi ta roślina pomaga walczyć. Obejmują one:

  • białaczka szpikowa;
  • białaczka limfoblastyczna;
  • białaczka lub przewlekła białaczka limfocytowa;
  • rak trzustki;
  • rak okrężnicy;
  • rak piersi;
  • rak endometrium;
  • rak szyjki macicy;
  • rak wątroby;
  • rak żołądka;
  • kostniakomięsak;
  • czerniak,
  • chłoniak.

14 rodzajów infekcji, które zabija czosnek

Jednocześnie choroby onkologiczne nie są bynajmniej jedynymi, z którymi czosnek może skutecznie walczyć. Czosnek - uważany za silny środek przeciwzapalny, który może wyeliminować 14 rodzajów infekcji, w tym:

  • Staphylococcus aureus;
  • paciorkowce grupy B;
  • Prątek gruźlicy;
  • Pseudomonas aeruginosa;
  • Infekcja Klebsiella;
  • zakażenie wirusem cytomegalii;
  • ludzki wirus niedoboru odporności (HIV 1);
  • Helicobacter pylori;
  • aflatoksykoza;
  • aftowe zapalenie jamy ustnej;
  • kandydoza (pleśniawka);
  • Clostridia;
  • cholera;
  • infekcje wirusowe.

Choroba serca, którą leczy czosnek

Do tej pory wiadomo o 167 chorobach, które ta wspaniała roślina z powodzeniem leczy. Jednocześnie walkę z patologiami onkologicznymi i zakaźnymi dopełnia korzystny wpływ na serce i naczynia krwionośne, co oznacza leczenie i profilaktykę chorób układu krążenia - najczęstszej przyczyny zgonów na świecie.

Nawiasem mówiąc, przemysł farmaceutyczny już myślał o stworzeniu polikapsułki - uniwersalnej pigułki, która leczyłaby wszystkie choroby sercowo-naczyniowe, w tym wysokie lub niskie ciśnienie krwi, słabe krzepnięcie krwi i wysoki poziom cholesterolu. To prawda, że ​​wszystkie próby stworzenia takiego leku zakończyły się niepowodzeniem, ponieważ każdy z nich miał swoje własne skutki uboczne, a zatem ich połączenie przyniosło więcej szkody niż pożytku. W tym sensie natura stworzyła taki „narkotyk” na długo zanim człowiek pomyślał o nim, a jego nazwa to czosnek.

Aby się o tym przekonać, wystarczy spojrzeć na spektrum działania czosnku na serce i naczynia krwionośne. Tak więc czosnek zapewnia:

  • obniżenie ciśnienia krwi;
  • niedrożność krzepnięcia krwi;
  • przeszkoda w tworzeniu się blaszek miażdżycowych;
  • zmniejszenie ilości tkanki tłuszczowej otaczającej mięsień sercowy;
  • wzmocnienie mięśnia sercowego;
  • rozszerzenie naczyń krwionośnych;
  • spowolnienie utleniania krwi;
  • zapobieganie stanom zapalnym naczyń krwionośnych.

Leczenie chorób czosnkiem

Dane te jednoznacznie wskazują, że czosnek to idealna, niedroga, a jednocześnie bezpieczna alternatywa dla leków zwalczających raka, choroby zakaźne, a także choroby serca i naczyń krwionośnych..

Do tej pory nie wiadomo na pewno, ile czosnku należy spożywać, aby zwalczyć wymienione choroby. Jednak eksperci zalecają codzienne spożywanie 4-5 ząbków czosnku.

Jednocześnie bardzo ważne jest prawidłowe stosowanie czosnku, ponieważ leczenie takim środkiem w dużej mierze zależy od tego. Według lekarzy, aby składniki obecne w czosnku przyniosły maksymalne korzyści organizmowi, konieczne jest początkowe promowanie uwalniania enzymu allinazy. Aby to zrobić, po obraniu ząbków świeżego czosnku należy je odstawić na 15 minut, a następnie posiekać czosnek lub przepuścić przez kruszarkę i zjeść.

Dlaczego medycyna powszechna ignoruje czosnek

Nawet pobieżne badanie wpływu czosnku na organizm pozwala zrozumieć ważną rolę, jaką odgrywa on w walce o zdrowie człowieka. Jednak oficjalna medycyna nie spieszy się z uznaniem czosnku za narkotyk i promowaniem jego rozprzestrzeniania się na całym świecie. Ale takie kroki mogłyby równie dobrze uratować miliony istnień! Według statystyk miliony ludzi na całym świecie codziennie umierają z przyczyn związanych nie z wojną, ale z chorobami zakaźnymi spowodowanymi brakiem niezbędnych szczepionek, złymi warunkami sanitarno-higienicznymi i chronicznym niedożywieniem. Masowe użycie czosnku w tym przypadku pomogłoby wzmocnić obronę immunologiczną organizmu i znacznie zmniejszyć śmiertelność..

Jednak podczas gdy światowa społeczność jest po prostu poddawana praniu mózgu fałszywymi obietnicami firm farmaceutycznych, które po prostu czerpią zyski z pacjentów, oferując im zamiast naprawdę skutecznego środka, suplementy diety, które nie zapewniają nawet jednej dziesiątej skuteczności czosnku. Jednocześnie takie leki kosztują dziesiątki, a nawet setki razy więcej.!

Branża farmaceutyczna przynosi producentom niesamowite dochody, dlatego absolutnie nieopłacalne jest zmienianie leków, które zapewniają im niekończący się strumień pieniędzy na tani i łatwo dostępny czosnek.!

Wniosek

Nie zachęcamy do zaprzestania przyjmowania leków. W końcu wiele leków ratuje i przedłuża życie. Chcemy tylko zwrócić Państwa uwagę na fakt, że natura jest gotowa zaoferować nam nie mniej skuteczne sposoby walki z najgorszymi chorobami świata bez skutków ubocznych i przy znacznie niższych kosztach. Zadbaj o swoje zdrowie!

Kategorie:Rośliny lecznicze / zdrowotne

Cytowane 10 razy
Podobało się: 7 użytkowników

Czosnek przeciw rakowi - czy warto go brać??

Czosnek przeciwko rakowi zaczął być stosowany nawet za Hipokratesa, ale z czasem o metodzie zapomniano. Dzięki nowoczesnym badaniom udowodniono, że metoda ta jest w pełni uzasadniona i znajduje praktyczne zastosowanie..

Japońscy naukowcy przeprowadzili dokładne badanie wpływu czosnku na organizm. Okazało się, że bardzo dobrze pomaga oczyścić wątrobę z nagromadzonych toksyn..

W onkologii ta właściwość jest bardzo cenna, ponieważ podczas chemioterapii wątroba cierpi na toksyny. Musi ciężko pracować, a jedzenie czosnku przyspiesza proces oczyszczania..

Na pytanie, czy czosnek pomaga w walce z rakiem, odpowiada również fakt, że dzięki temu produktowi organizm wytwarza enzym S-transferazę glutationową, która jest tak niezbędna do naturalnej ochrony przed powstawaniem nowotworów..

Naukowcy uważają również, że czosnek zawiera substancje, które pobudzają chore komórki do samozniszczenia. Fitoncydyna zawarta w czosnku zapobiega dzieleniu się chorych komórek. W rezultacie nie rozmnażają się, przez co spowalnia rozwój choroby. Tracą również zdolność jedzenia, zaczynają głodować i ostatecznie umierają..

Naukowcy odkryli jeszcze jedną właściwość czosnku. Okazuje się, że zapobiega pojawianiu się przerzutów..

Chemicy odkryli, że czosnek zawiera substancje takie jak allicyna, selen, aleksyna i niektóre związki siarki, które mają szkodliwy wpływ na komórki nowotworowe i pomagają organizmowi w regeneracji po chemioterapii..

Jedzenie surowego czosnku może pomóc w przypadku każdego rodzaju raka. Ponieważ każdy guz żywi się substancjami, które przynosi krew. W każdym razie dostawa substancji czosnkowej zostanie przeprowadzona bezpośrednio do nowotworu..

Ale skuteczniej jest używać czosnku na raka przewodu pokarmowego - przełyku, żołądka, jelit i trzustki. Dobrze leczy również wątrobę i woreczek żółciowy..

Udowodniono, że stosowanie czosnku skutecznie zwalcza raka piersi, raka płuc i raka mózgu. Możesz pozbyć się raka prostaty u mężczyzn oraz ze zmianami narządów płciowych.

Ale nie możesz zakładać, że czosnek uratuje Cię przed dolegliwością i spróbuje go wyleczyć samodzielnie. Przy pierwszym podejrzeniu onkologii należy skonsultować się z lekarzem i poddać się badaniu. Jeśli lekarz nie stwierdzi żadnych przeciwwskazań, leczenie czosnkiem można włączyć do kompleksu do głównego leczenia farmakologicznego.

To bardzo ważny stan, ponieważ w onkologii czas jest bardzo cenny. Jego bezsensowna strata może kosztować pacjenta życie.

Tradycyjna medycyna oferuje wiele przepisów, które zalecają stosowanie czosnku w leczeniu różnych postaci raka. Ale trzeba zrozumieć, że samego czosnku nie da się uratować przed tą straszną chorobą. Leczenie powinno być kompleksowe i profesjonalne. Tylko w ten sposób można liczyć na pomyślny wynik i przedłużenie życia pacjenta..

Nie powinieneś też nadużywać tego produktu, aby go nie obrzydzić..

W profilaktyce raka dobrze jest codziennie spożywać czosnek. To niekoniecznie świeże goździki. Można go dodawać do różnych potraw i doprawiać sosami..

Ważne jest, aby spożywać co najmniej dwa ząbki dziennie..
To wystarczy, aby uzupełnić organizm substancjami chroniącymi przed onkologią. Dotyczy to zwłaszcza osób starszych, gdy metabolizm jest zaburzony, a produkcja niektórych pierwiastków spada, co osłabia organizm..

Jeśli w organizmie jest już onkologia, ilość czosnku należy zwiększyć do 1-2 głów dziennie.

Aby wzmocnić mechanizmy obronne organizmu, szczególnie zimą, gdy witamin jest za mało, zaleca się spożywać raz dziennie 25 kropli nalewki czosnkowej rozcieńczonej w mleku. Aby go przygotować, zalej ząbki czosnku wódką i pozostaw na 14 dni.

Ten przepis jest wykonany z wina. Wymaga szyszek jałowca i czosnku..

Szyszki jałowca zbiera się, gdy są w pełni dojrzałe. Nazywa się je szyszkami, ale w rzeczywistości są jagodami rośliny. Musisz wiedzieć, że istnieją dwa rodzaje jałowca, a jeden z nich jest trujący. Wyróżniają się owocami. Mają inną formę, a wygląd leczniczy ma trzy pestki wewnątrz jagody i dwa trujące.

Istnieją przeciwwskazania. Porozmawiaj z lekarzem.

Są zbierane i suszone w cieniu, a następnie przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku nie dłużej niż 3 lata. Możesz ich poszukać w aptece. Aby przygotować nalewkę, potrzebujesz:

100g szyszek wlej do 3l słoika i wlej wino. Przykryj słoik nylonową pokrywką i odstaw w ciemnym miejscu na 2 tygodnie.
Pokrój dwie średniej wielkości główki czosnku i dodaj do jałowca. Słoik ponownie odstawić w ciemne miejsce na 10 dni.
Odcedź nalewkę przez grubą gazę i spuść do czystego słoika.
Wypij pół shota rano i wieczorem przed posiłkiem.
Ta nalewka powinna być przygotowana do przyszłego użytku i może być pita, aby zapobiec rakowi. Poprawia apetyt i krążenie krwi.

Przed przygotowaniem leku według tego przepisu należy pamiętać, że ani czosnek, ani miód nie mogą być narażone na działanie wysokich temperatur, w przeciwnym razie wszystkie użyteczne właściwości znikną.

Dlatego wszystkie czynności wykonywane są w kąpieli wodnej. Aby to zrobić, niezbędne składniki są składane do jednego pojemnika, który następnie umieszcza się w dużej misce z wodą..

Powinno być wystarczająco dużo płynu, aby był nieco wyższy niż składniki w mniejszej misce. W ten sposób możesz lepiej i szybciej osiągnąć zamierzony efekt. Jeśli nie ma wystarczającej ilości wody, konieczne będzie wydłużenie czasu gotowania, a temperatura nie będzie jednolita. A to wpłynie na jakość leku. Rosół przygotowuje się w następujący sposób:

Drobno zmiel 200 g czosnku i wymieszaj z 0,5 l naturalnego miodu pszczelego. Miód lepiej jest brać od maja, ma mniej zanieczyszczeń.
Umieść mieszaninę w łaźni wodnej na 40 minut.
Zdjąć z ognia, usunąć uformowaną pianę i schłodzić mieszaninę.
Wypij 1 łyżkę. 3 razy dziennie z posiłkami.
Taka mieszanka jest przechowywana w lodówce lub w ciemnym chłodnym miejscu..

Leczenie raka czosnku można przeprowadzić według określonego schematu, co oznacza stopniowe zwiększanie dawki. Aby to zrobić, wyciśnij sok z obranych goździków..

Przez pierwsze pięć dni piją 10 kropli soku rozcieńczonego mlekiem. Przez następne pięć dni dawkę zwiększa się o kolejne 10 kropli. Trwa to, aż ilość soku osiągnie 1 łyżkę stołową. Maksymalną dawkę leku pije się przez 2 miesiące, następnie dawkę stopniowo zmniejsza się co pięć dni o 10 kropli i doprowadza do dawki początkowej.

Po zażyciu środka czosnkowego należy wypić 100 ml świeżo wyciśniętego soku z liści babki lancetowatej, a po godzinie zjeść 1 łyżkę. naturalny miód.

Świeży czosnek można znaleźć przez cały rok, a liście babki lancetowatej tylko latem. Ale można je przygotować do wykorzystania w przyszłości. Aby to zrobić, liście są myte, suszone i umieszczane w zamrażarce. Następnie wystarczy je rozmrozić i wycisnąć sok przez grubą gazę.

Sok z babki może być również konserwowany. Zbierz go latem i rozcieńcz o połowę alkoholem. Przechowywać w ciemnym pojemniku w lodówce.

W leczeniu takiej dolegliwości proponuje się zakopać 1 kroplę soku z każdego nozdrza do nosa. Należy to robić co 3 godziny..

Jeśli patologia jest głęboko w nosogardzieli, proponuje się przygotowanie wywaru mlecznego z czosnkiem.

Aby to zrobić, drobno zmiel goździki i 1 łyżkę. dodać do 1 litra mleka. Wcześniej zagotuj mleko, w przeciwnym razie zsiadnie się później. Mieszaninę podgrzewać na małym ogniu przez 20 minut w rondlu z pokrywką, aby składniki odżywcze nie wyparowały.

Następnie odcedź produkt i wypij 100ml trzy razy dziennie. Kurs musi trwać co najmniej 3 miesiące.

Jeśli zostanie wykryty rak piersi, pomocne może być następujące rozwiązanie.

Weź 100 g świeżo zebranych kwiatów nagietka i umieść w półlitrowej butelce z ciemnego szkła. Zalej je alkoholem 60% i wyjmij w ciemne miejsce na 10 dni. W tym czasie butelkę należy okresowo wstrząsać, aby dobroczynne składniki kwiatów przeszły do ​​alkoholu.

Następnie odcedź zawartość butelki i umieść w czystym pojemniku. Do spożycia rozcieńczyć 1 łyżeczkę. nalewkę do szklanki wody i pić małymi łykami przez cały dzień.

Oprócz tego środka, musisz codziennie przygotowywać tę mieszankę i jeść w ciągu dnia:

Zmiel 200 g marchewki w blenderze.
Dodaj 2-3 ząbki czosnku i posiekaj.
Dodaj małą cebulę i ponownie zmiel.
Ta mieszanka wzmocni układ odpornościowy i pomoże zwalczać raka piersi u kobiet. Leczenie trwa długo, co jest dużym minusem w onkologii, kiedy nie należy tracić czasu. Dlatego przed przyjęciem należy skonsultować się z onkologiem..

Czosnek na raka jest używany jako świeży lub przygotowuje się na nim różne nalewki. Jest przyjmowany doustnie lub wcierany w skórę, gdy występują zmiany skórne.

Nauka nie wie jeszcze dokładnie, ile czosnku należy spożywać, aby skutecznie walczyć z różnymi typami komórek rakowych. Ale istnieją ogólne zasady dotyczące wszystkich chorób onkologicznych, których należy przestrzegać, aby osiągnąć maksymalny efekt..

Te zasady wyglądają tak:

Weź główkę czosnku, podziel na ząbki i obierz.
Obrane goździki pozostawia się na pół godziny w spoczynku. W tym czasie powstają w nich niezbędne składniki odżywcze..
Musisz jeść 1-1,5 główki czosnku dziennie, dzieląc je na kilka posiłków.
Nie poddawaj cebulek obróbce cieplnej, zniszczy to główną substancję - fitoncydynę, która jest korzystna w onkologii.
Jeśli pacjent nie lubi zapachu czosnku, można go zamaskować innymi produktami..
Możesz jeść czosnek suszony i mielony na proszek, dodawać do potraw lub popijać wodą.
W celu zapobiegania onkologii można używać oleju czosnkowego do ubierania różnych potraw..
W niektórych przypadkach czosnek jest używany w postaci kleiku, wiążąc go z bolesnym miejscem. Odbywa się to, gdy guz znajduje się blisko skóry, dzięki czemu można uzyskać bezpośredni wpływ na niego. Należy jednak pamiętać, że nie można przechowywać takich bandaży przez długi czas, może wystąpić oparzenie. Szczególnie u dzieci o delikatnej skórze.

Po drodze przy użyciu zewnętrznym konieczne jest użycie czosnku w środku, aby był bardziej skuteczny.

Pomimo ogromnych korzyści w walce z rakiem, nie każdy może jeść czosnek. Są ludzie, którzy nie tolerują nie tylko samego czosnku, ale także jego specyficznego zapachu. A niektórzy są na to uczuleni. Jest również przeciwwskazany w niektórych chorobach..

Przeciwwskazania do leczenia czosnkiem to:

Indywidualna nietolerancja czosnku i jego zapachu.
Reakcje alergiczne w postaci wysypki na ciele po zjedzeniu czosnku.
Choroby przewodu pokarmowego: nieżyt żołądka z wysoką kwasowością, wrzód żołądka lub dwunastnicy, hemoroidy, patologia trzustki.
Marskość wątroby i inne choroby tego narządu.
Patologiczne zmiany w nerkach.
Ataki nadciśnienia.
Choroba płuc z atakami astmy.
Padaczka.
Ciąża i karmienie piersią.

W obecności takich patologii czosnek należy całkowicie wykluczyć z diety, ponieważ może to doprowadzić do zaostrzenia sytuacji. Ale w niektórych przypadkach można go spożywać w małych ilościach, ale po konsultacji z lekarzem.

Czosnek z raka jest z powodzeniem stosowany w onkologii, ale pod warunkiem ciągłego stosowania bez obróbki cieplnej. Pomaga w wielu chorobach, ale nie jest panaceum na raka ani żadną inną chorobę. Czosnek może jedynie pomóc w leczeniu, ale nie wyleczy samej choroby. Dlatego w onkologii jest stosowany jako adiuwant i tylko po konsultacji z onkologiem.